Просмотр полной версии : Пліснява
Анатолий
28.02.2015, 15:26
Сталася така біда. Заварив я значить кокос, помістив його в коробку, де має жити g.pulchripes. Але він був занадто вологий і я вирішив його висушити. Ну і залишив на ніч на батареї. А на ранок він запліснявів, прямо по всій поверхні. Тепер уже я перемістив його на підвіконня, де останні 2 дні він і стоїть. І пліснява по трохи пропадає, та і кокос підсушується. Але мені тепер страшно тримати там павука. Спори ж по ідеї там залишаться. Тому питання наступне - що мені робити з тим субстратом? Дочекатися поки пліснява пропаде і заселити павука чи викинути і купити новий?
Дякую.
Высушиите и все пройдет, если плесень похожа на снег, или вату типа, такая воздушная, то я заметил, когда новый субстрат засыпаешь она оч часто появляется, но потом как только он подсохнет, она исчезнет, и больше не будет появлятся. Это с собственного опыта
Если совсем плесень пугает, то можно кокос прожарить в духовке
Было дело в микроволновке органику убивал)
Анатолий
01.03.2015, 17:34
Дякую усім, буду чекати доки зникне.
UPD. А чи на можна таким методом позбутися від плісняви, яка уже почала рости? Ну типу не для профілактики а для лікування. В мене зараз 75% поверхні покриті пліснявою, чи можна мені ту коробку разом з кокосом в мікрохвильовці прожарити, так би мовити для пришвидшення процесу?