PDA

Просмотр полной версии : Brachypelma boehmei

Руслан
14.11.2014, 04:13
Цей вид мені завжди подобався (хоча в житті я до рудих відношусь з обережність:rofl:)
Те, що самиця захотіла паруватись, для мене було дивно, адже вона близько 11 - 12 л (що за думкою більшості досвідчених павукоманів це зарано )
Але, в середині лютого 2014 року, я захворів сильним нежетем, і, вибачте, вибивши носа біля тера бьомі, вона затарабанила мені у відповідь. Обана, думав я, нічого собі співчуття, чи то вона мені так аплодувала, хто знає)
Потрібен зять! подумав я собі, і давай шукати самця. Ну і як зазвичай, всі або 10 , або "ось - ось " линьки.

І лише 15 квітня, вааасточний мужчіна з Миколаєва, приїхав до моєї осоле. Зустріли ми його з рушниками хлібом - сіллю.
Самець належав С.М. Грачу ( окрема подяка за гарного зятя)
В той самий день наші голубки спарувались, і вже наступного парування не було.
Вагітна!!
19 травня, моя Марія (самиця бьомі) перекопала все дно свої оселі, врешті - решт зупинила свій вибір на одній локаці - біля дверці.
20.05 сплела кокон
терпеливо чекаючи 71 день..
01.08. забрав кокон, їй в педипальпи вручив ватку - мотанку.
розкривши кокон , на мене дивились німфи 2 -ї стадії.
Что вам сказать, товарищи)) такого екстазу я ще не відчував. перший кокон в практиці мого павутинного життя.
Зробивши заздалегідь інкубатор (коробка із торту, птастикова, яка заповнена вологим торфом, помішена ємкість з сухим кокосовим грунтом )помістив туди німф.
пролежавши в яслах 19 днів, 19.08 - вихід першого павучка в л1.
вихід павуків з 19 по 27.08
всього 200 з хвостиком павучків, які уже на сьогодні досягли 4 л ( 14.11.2014)

парування

плетіння кокону

кокон

німфи

павучок л1

павучок л3

Натаха
10.05.2016, 12:32
Разведение Brachypelma boehmei Schmidt & Klaas, 1993

Вот, наконец-то, и получились долгожданные мексиканцы))
Самка покупалась уже взрослой и количество линек неизвестно. Размер по телу - 5,5 см. Самец приехал "на стандарте" от Ярика...
Самка приняла ухаживания самца и спаривание прошло "без сучка и задоринки". Самец подсаживался один раз.
И далее все как всегда: кокон, детки..
При вскрытии кокона, обнаружилось, что 50% яиц не оплодотворены.
Возможно это можно объяснить тем, что одного спаривания все таки недостаточно..
Температура и у самки, и в период инкубации поддерживалась в районе 28 градусов. Влажность в террариуме с самкой - около 50%.

Хронология:

2.10.15 - спаривание;
7.02.16 - кокон;
7.03.16 - вскрытие кокона, н1;
23.03.16 - переход в н2;
10.05.16 - переход в L1.

Skai
10.05.2016, 12:49
Мои поздравления!:good3: